Κλέων Γρηγοριάδης: Τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας

Λάβρος εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Συνέκρινε την ενέργεια του Ρουβίκωνα να ρίξουν τρικάκια στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη με την επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ στα Εξάρχεια όπου σε μία από τις τρεις πολυκατοικίες που εισέβαλαν έσπασαν την είσοδο με πολιορκητικό κριό και ανέβηκαν σε δώμα ταράτσας για να συλλάβουν άτομα τα οποία θα έριχναν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «Άκουσα τον υπουργό Ανάπτυξης την ώρα που κατήγγειλε την εξαιρετικά δολοφονική, τρομοκρατική ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα που πέταξαν τρικάκια στον δρόμο που βρίσκεται έξω από το σπίτι του. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο υπουργός είπε ότι σε όλους πολιτισμούς, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτής της γης το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας είναι πάντα απολύτως σεβαστό».
Και πρόσθεσε: « «Αναρωτιέμαι, αν το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας όσων είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν ατομική ιδιοκτησία στην περιοχή των Εξαρχείων, έγινε σεβαστό, από τον Υπουργό Προστασίας της Πολίτη της ίδιας κυβέρνησης που, αν δεν το ξέρετε, σας ενημερώνω, ότι με πολιορκητικούς κριούς σπάσαν τζαμαρίες, κοινόχρηστες εννοώ, τζαμαρίες ιδιωτών για να πιάσουν ενδεχόμενους ταραχοποιούς που θα εβρίσκοντο στην ταράτσα τους, χωρίς όμως να ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες, "μπορώ να σπάσω τις τζαμαρίες ή ακόμα καλύτερα γιατί να την σπάσω, μπορείτε να μου ανοίξετε να ανέβω πάνω;».
Δείτε το video:
Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/470324933606016/?t=0


