Αυλωνίτου: Μετά από 23 χρόνια, οι καταληψίες στη Βίλα Αμαλία είχαν νομικά άλλη ιδιότητα!

Μιλώντας στην εκπομπή Action-ΘΕΜΑ του Action24 με τον Αντώνη Λιάρο και θέμα την εγκληματικότητα, η συζήτηση έφθασε στο ζήτημα των καταλήψεων δημοσίων, αλλά και ιδιωτικών κτιρίων και χώρων.
Σε μια στιγμή έντονου διαλόγου που είχε η κ.Αυλωνίτου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στις καταλήψεις, εγκαλώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το γεγονός ότι η κατάληψη στη Βίλα Αμαλία κράτησε 23 ολόκληρα χρόνια - πριν λήξει επί θητείας Νίκου Δένδια, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με την κ.Αυλωνίτου πάντως, οι καταληψίες θα μπορούσαν να... είχαν κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τους έδινε ο νόμος και η εκκένωση του κτιρίου που είναι και πάλι σχολείο να μην είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από 23 χρόνια, νομικά αποκτά άλλη ιδιότητα ο καταληψίας. Μιλάω νομικά».
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν η κ.Αυλωνίτου θέτει ζήτημα χρησικτησίας, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική:
«Ναι, τίθεται νομικά τέτοιο ζήτημα», είπε!


