Οικονόμου: ΣΥΡΙΖΑ και Anadolu παρουσιάζουν ως τετελεσμένη την απόφαση για τα F16

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι τέθηκε εκτός αμυντικού προϋπολογισμού Γερουσίας η τροπολογία Μενέντες για περιορισμούς στην πώληση F-16 στην Τουρκία.
«O ΣΥΡΙΖΑ και το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση», σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου.
Σε σχετική δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως σημειώνει, θεωρεί ότι τα εθνικά θέματα προσφέρονται για φθηνή και ανεύθυνη αντιπολίτευση.
Αναλυτικά, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση. Μια υπόθεση που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει όσον αφορά το πότε και, κυρίως, πώς και με ποιους όρους θα καταλήξει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι τότε η Ελλάδα, χάρη στις επιλογές της κυβέρνησης, έχει αλλάξει καταλυτικά υπέρ της την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο.
Δυστυχώς, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να αποτελεί την εθνική εξαίρεση στην ψήφιση της εξοπλιστικής ενίσχυσης των ενόπλων μας δυνάμεων και των αμυντικών συμφωνιών της πατρίδας μας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι τα εθνικά θέματα προσφέρονται για φθηνή και ανεύθυνη αντιπολίτευση.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.
Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του "πιστού και προβλέψιμου συμμάχου" που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.


